بهترین مانیتورهای گیمینگ 4K بازار ایران

با پیشرفت روز افزون صنعت کامپیوتر، به خصوص کارت گرافیک‌ها، افراد بیشتری امکان بازی کردن با کیفیت 4K را دارند، حتی با کارت گرافیک‌های اقتصادی‌تر بازار هم می‌توان به رزرولوشن 4K رسید.

اما فقط کامپیوتر شما تنها عامل تعیین‌کننده کیفیت بازی شما نیست؛ بلکه اینجا مانیتورتان هم نقش مهمی دارد. برای استفاده حداکثری از سیستم گیمینگ خود، نیازمند مانیتور 4K هستید. اما سؤال بوجود می‌آید که بهترین مانیتورهای گیمینگ 4K بازار ایران کدامند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا به معرفی بهترین مانیتور گیمینگ برای رزولوشن 4K با توجه به بودجه‌ها و مصارف مختلف بپردازیم.

معرفی بهترین مانیتور گیمینگ 4K

لازم به ذکر است که پیدا کردن بهترین گزینه برای هر فرد متفاوت است. علاوه بر تعیین بودجه و استفاده‌هایی که جدا از گیمینگ از مانیتور خود دارید، باید به یک سری عامل دیگر هم فکر کنید.

کارت گرافیک: درست است که حتی با کارت گرافیک‌های اقتصادی جدیدترین نسل Nvidia و AMD کارت RTX 3080 یا RX 6800 XT برای شروع نقطه خوبی‌ست.

فناوری G-Sync/FreeSync: با توجه به کارت گرافیک خود، بهتر است سعی کنید تکنولوژی مناسب با آن را در خرید مانیتور لحاظ کنید. هر دوی این فناوری‌ها برای کاهش لگ‌ها و اختلالات تصویری در فریم ریت‌های بالاست، ولی G-Sync مناسب Nvidia و FreeSync برای AMD طراحی شده است. با اینکه می‌توان از یکی برای دیگری هم استفاده کرد ولی باعث کاهش عملکرد می‌شود و از حداکثر قدرت سیستم خود بهره نخواهید برد.

توجه به HDR: اغلب مانیتورهای 4K معمولا نوعی از HDR را در خود دارند که باعث میشود نورها روشن‌تر و سایه‌ها تیره‌تر شوند و به بهبود کلی کیفیت تصویر کمک می‌کند. در این راستا بهتر است دنبال مدل‌هایی باشید که این فناوری را خوب اجرا کرده باشند و البته بهتر است حداقل 600 نیت روشنایی داشته باشند.

همچنین در راستای نکته قبلی، توجه به وجود G-Sync Ultimate و FreeSync Premium Pro در حداکثر کردن لذت یک صفحه نمایش خوب بی‌تاثیر نخواهد بود.

حالا که مقدمات را با هم بررسی کردیم، وقتش رسیده که برویم سراغ بهترین مانیتورهای گیمینگ 4K بازار ایران.

بهترین مانیتور با فناوری MiniLED

Cooler Master Tempest GP27U 160 Hz Mini LED

اندازه: 27 اینچ

نسبت تصویر: 16 به 9

نوع پنل: IPS + MiniLED

نرخ تازه سازی: 160 Hz

تأخیر (سرعت پاسخگویی): 1 ms

نوع فناوری SYNC: FreeSync + G-Sync

مزایا: وضوح بسیار بالای تصویر، طیف رنگی عالی، دقت بالا (با تنظیم کردن)، 160 هرتز

معایب: از دست دادن Syncها با 160 هرتز، گاما کمی روشن است

Best-4K-Monitors

در همین رابطه بخوانید: اتصال دو مانیتور به یک کیس

کولرمستر شرکتی‌ست که در سال‌های اخیر توانسته در عرصه مانیتورها پرقدرت عمل کند و این مانیتور که از تازه‌ترین مدل‌های شرکت است، این حرف را تایید می‌کند. این مانیتور جمع و جور 27 اینچی با رزولوشن 4K، از پنل MiniLED که از فناوری Quantom Dot استفاده می‌کند بهره می‌برد و باعث شده یک تصویر بسیار خوش رنگ واضح داشته باشید. البته باید تنظیمات آن را به درستی انجام دهید تا دقت رنگی آن به حداکثر برسد.

همچنین میزان تاریکی نقاط سیاه صفحه بسیار تأثیرگذار است و در کنار 160 هرتزی که به شما میدهد، یک مانیتور گیمینگ بسیار دلنشین دارید. البته در نظر داشته باشید G-Sync/FreeSync فقط تا 144 هرتز کار می‌کنند. علاوه بر اینها، قیمت آن مثل مدل‌های گران‌تر لیست خیلی بالا نیست و اگر سیستم شما قدرت کافی (بیشتر کارت گرافیک مدنظر است) را دارد، می‌توانید سراغ این مانیتور عالی از کولرمستر بروید.

بهترین مانیتور با پنل OLED

Asus ROG Swift PG42UQ

اندازه: 42 اینچ

نسبت تصویر: 16 به 9

نوع پنل: OLED

نرخ تازه سازی: 138 Hz

تأخیر (سرعت پاسخگویی): 0.1 ms

نوع فناوری SYNC: FreeSync + G-Sync

مزایا: وضوح و کنتراست تصویری خوب، روشن و پرنور، تاخیر خیلی کم، کیفیت ساخت بالا، اسپیکرهای داخلی خوب

معایب: فناوری HDR از برخی رقبا ضعیف‌تر است، قیمت بالا

Asus ROG Swift PG42UQ

ایسوس از آن اسم‌هایی است که هر قطعه کامپیوتری می‌خواهید تهیه کنید، به خصوص قطعات گیمینگ، قطعا اسم آن در بالای لیست‌هاست. جدیدترین مانیتور این شرکت، یعنیSwift PG42UQ قطعا یکی از بهترین مانیتورهای گیمینگ 4K بازار ایران است. این مدل رده بالا برای گیمرهای سرسخت است که دنبال بهترین‌ها هستند.

وضوح تصویری بالا در کنار کنتراست بالایی که دارد باعث شده تصویر شگفت انگیزی به شما بدهد. علاوه بر آن، پنل 42 اینچی OLED آن با تنها 0.1 میلی‌ثانیه تأخیر و نرخ تازه سازی 120 هرتز (که تا 138 هم می‌توان اورکلاک کرد!) این مانیتور را به یکی از جذاب‌ترین مدل‌های بازار تبدیل کرده.

بسته‌بندی و جنس ساخت آن هم بسیار مرغوب است و شما حتی یک ریموت هم برای تنظیمات مانیتور در جعبه آن می‌گیرید. اگر همه اینها کافی نبود، این مانیتور یک جفت اسپیکر عالی دارد (تازه به پورت‌های فراوان و متنوع آن اشاره نکردیم.)

در کل اگر دنبال یک مانیتور گیمینگ 4K بزرگ هستید که از جنس آن می‌خواهید خیالتان راحت باشد، این مدل را حتما نگاهی بیاندازید.

بهترین مانیتور گیمینگ

Samsung Odyssey Neo G8

اندازه: 32 اینچ

نسبت تصویر: 16 به 9

نوع پنل: VA (با فناوری MiniLED)

نرخ تازه سازی: 240 Hz

تأخیر (سرعت پاسخگویی): 1 ms

نوع فناوری SYNC: FreeSync + G-Sync

مزایا: استفاده درست از HDR، دقت رنگی بالا بدون نیاز به تنظیم، عالی برای گیم، ارزش خرید بالا

معایب: کمی رنگ و رو رفته‌تر از باقی مدل‌های لیست

Samsung Odyssey Neo G8

در همین رابطه بخوانید: مقایسه تاثیر فاکتورهای Input Lag، Response Time و Refresh Rate در مانیتور

اکثر مانیتورهای گیمینگ 4K نرخ تازه سازی 144 هرتز (یا گاها کمی بیشتر با اورکلاک) دارند. ولی خب سامسونگ اینجا یکه تازی می‌کند و با پنل 240 هرتزی خود در مدل Odyssey Neo G8 مفهوم “مانیتور گیمینگ” را به مرزهای جدیدی می‌کشاند.

البته این تنها ویژگی برجسته این مانیتور 32 اینچی نیست، بلکه با پنل خمیده MiniLED حرفی برای گفتن دارد. همچنین این مانیتور مستقیم از کارخانه و بدون نیاز به تنظیم، دقت رنگی بالایی هم برای SDR هم برای HDR دارد. البته باید گفت طیف رنگی آن کمی محدودتر است و به خاطر VA بودن پنلش، از بعضی مدل‌های دیگر رنگ و رو رفته‌تر به نظر می‌آید.

قیمت این مانیتور شاید خیلی کم نباشد، ولی نسبت به اغلب مدل‌های MiniLED دیگر خیلی ارزنده‌تر است. اگر سیستم خیلی قدرتمندی دارید که به بیش از 144 هرتز نیاز دارید، این مانیتور مخصوص شماست.

بهترین مانیتور 155 هرتزی

Asus ROG Swift PG42UQ

اندازه: 32 اینچ

نسبت تصویر: 16 به 9

نوع پنل: IPS

نرخ تازه سازی: 155 Hz

تأخیر (سرعت پاسخگویی): 1 ms

نوع فناوری SYNC: FreeSync + G-Sync

مزایا: کیفیت رنگی بالا، HDR بی‌نظیر، تصویر دقیق و واضح، کیفیت ساخت خوب

معایب: 155 هرتز خیلی فرقی با 144 هرتز ندارد

Asus ROG Swift PG42UQ

در همین رابطه بخوانید: چند نوع مختلف مانیتور می‌‎شناسید؟

عرصه مانیتورهای 4K 32 اینچی کم کم دارد اشباع می‌شود، ولی ایسوس با این مدل سعی دارد کمی تفاوت ایجاد کند. یکی از این تفاوت‌ها استفاده از پنل 155 هرتزی به جای 144 هرتز عرف بازار است. با اینکه این تفاوت 11 هرتزی خیلی به چشم نمیاید، ولی رنگ‌های بسیار واضح آن در کنار پنل IPS و HDR فوق‌العادش باعث شده این مانیتور جایی در این بازار پیدا کند.

با توجه به قیمت پایین‌تر نسبت به اغلب رقبا، این مانیتور گزینه خوب و بی‌حاشیه‌ای برای خیلی از گیمرهاست.

بهترین مانیتور 4K اقتصادی

Asus TUF Gaming VG289Q

اندازه: 28 اینچ

نسبت تصویر: 16 به 9

نوع پنل: IPS

نرخ تازه سازی: 60 Hz

تأخیر (سرعت پاسخگویی): 5 ms

نوع فناوری SYNC: FreeSync

مزایا: قیمت جذاب، رنگ‌های دقیق، کیفیت ساخت خوب

معایب: فناوری HDR آن خیلی چنگی به دل نمی‌زند، کنتراست متوسط

Asus TUF Gaming VG289Q

خیلی از کاربران شاید نخواهند یا نتوانند اندازه نصف سیستم خود پول مانیتور بدهند. برای همین است که ایسوس آمده و اکثر ویژگی‌های اضافی مدل‌های دیگر را حذف کرده تا یک مانیتور 4K اقتصادی برساند به دست کاربرانی که می‌خواهند طعم 4K را بچشند ولی خیلی هزینه نکنند.

پنل آن تنها 60 هرتز است و خبری از G-Sync نیست. تازه با استفاده از FreeSync هم به 48 هرتز محدود می‌شوید. البته باید گفت دقت رنگی آن خوب است و تصویر واضح و شفافی دارد، هرچند با استفاده از HDR خیلی فرقی حس نخواهید کرد.

اگر می‌خواهید با یک هزینه خیلی کمتر به یک مانیتور 4K دسترسی داشته باشید، این مدل را در نظر بگیرید.

بهترین مانیتورهای گیمینگ 4K بازار ایران – جمع‌بندی

خب این هم از لیست ما. در این مقاله علاوه بر توضیح برخی نکات خرید مانیتور گیمینگ 4K، به معرفی بهترین مانیتور گیمینگ 4K پرداختیم و 6 تا از بهترین مانیتورهای گیمینگ 4K بازار ایران را برای شما بررسی کردیم.

به نظر شما کدام مدل برایتان مناسب‌تر است؟ آیا هم اکنون مانیتور 4K دارید؟ به نظرتان کدام مدل می‌توانست به این لیست اضافه شود؟ خوشحال می‌شویم نظراتتان را بشنویم. همچنین برای دیدن انواع مانیتورها با رزولوشن و اندازه‌های مختلف حتما سری به فروشگاه آزاد پیسی بزنید.

پرسش و پاسخ – سوالات متداول

برای انتخاب یک مانیتور 4K، باید به چه فاکتورهایی توجه کرد؟

بهتر است ری‌فرش ریت تا 120 هرتز باشد تا بتوانید علاوه بر کیفیتِ عالی، اجرای نرم و روانی داشته باشید. همچنین بهتر است سرعت پاسخ‌گویی حداقل 5 ثانیه (ترجیحا یک میلی ثانیه) باشد. بیشتر تلویزیون‌های 4K اساسا 60 هرتز هستند.

آیا برای اجرای بازی‌های به صورت 4K، به کارت گرافیکی قدرت‌مندی نیاز است؟

می‌توان گفت که بله! اگر می‌خواهید بازی‌ها را به صورت 4K Native و واقعی و البته با تنظیمات گرافیکیِ مناسب و بالا اجرا کنید، طبیعتا به کارت گرافیک قدرت‌مندی نیاز خواهید داشت.

آیا فاکتور HDR در انتخاب یک مانیتور 4K اهمیت دارد؟

اچ دی آر باعث می‌شود که داینامیک رنگ‌ها و کنتراست تصویر خصوصا در قسمت‌های خیلی روشن یا خیلی تیره بهتر و با کیفیت‌تر اجرا شود. هرچند طبیعتا این فاکتور برای اجرای 4K ضروری نیست، اما کیفیت نهایی تصویر را بسیار زیبا خواهد کرد.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

mahyar azad وب‌سایت
سلام ، من مهیار آزاد هستم ، مدیر فروشگاه آزاد پیسی، 21 سالمه بچه ها آزاد صدام میکنن و از 8 سال پیش داخل حوضه تکنولوژی فعالیت دارم از برنامه نویسی تا تولید محتوا، استریم و ... | در تلاش برای ساختن آینده ✨

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *